Kayseri Suriçi Project

KAYSERI WALLED CITY RENOVATION PROJECT

Master Plan

Project Location

Kayseri, Turkey

Project Year

2018

Client

Municipality

Total Construction Area

29.325 m2

Project Category

Master Plan

Kayseri Suriçi Project is a project designed to restore the historical identity of the region, which has lost its historical fabric in time and has lost its connection with the city due to the dynamics of it.

According to the function and characteristics of the project divided into three regions, the first region, creates a connection between the Great Mosque and Kurşunlu Mosque, the second region, contains a museum square revolves around the library,and the third district Tavukçular neighborhood is designed as a bridge to connect these historical regions with a commercial function.

Within the scope of the project area, historical buildings including the historic city walls and the closed bazaar, madrasah, mosque, bazaar, old high school, bath and complex are seen as historical important structures, which vitalize the area.

The present situation of the monumental historical buildings in the project area was analyzed by visiting the region. Most structures have been found to be unusable, in need of maintenance and renewal.

Ege Yapı Maslak

EGE YAPI MASLAK

Office

Project Location

Istanbul, Turkey

Project Year‬

2018

Client

Ege Yapi

Total Construction Area

6.353 m2

Project Category

Office

Project Status

Concept

The project, located in an office district, Maslak, Istanbul, stands out with its efficient used commercial function in the relatively narrow floor area.

The tower, with its angled plan design, is directed towards the view between the surrounding high-rise buildings. The functions are emphasized by the facade design which contains vertical sun-breaking elements on the glazing panels and a more opaque part which contains stone cladding. On the roof, on the façade and on the commercial base, floor gardens were designed and many relaxing areas were provided for office users.

Göktürk Housing Project

GOKTURK HOUSING PROJECT

Residential

Project Location

Istanbul, Turkey

Project Year

2018

Client

Ozkar REIC

Total Construction Area

43.000 m2

Project Category‬

Residential

Project Status

Competition

The project area is located in the Göktürk Quarter of Eyüp District of Istanbul. It is 30 km away from Yavuz Sultan Selim Bridge and 20 km away from New Airport. Yavuz Sultan Selim Bridge connections increase accessibility to other bridges with Asia.

There are many luxury housing projects in the vicinity of the project which is approximately 1 km away from Göktürk neighborhood center. Considering the surrounding constructions, it was aimed to design a housing project that is not high-rise, has high living standards, meets daily needs and is a whole with nature. Inspired by green roof / green building applications which have many examples in the world, green roof was designed. Green roofs provide both the restoration of the natural environment and energy and insulation efficiency.

In the project area, a large common area design was made in the middle of the buildings. The common area is supported by strong landscape designs, water elements and recreational activities. A social center was designed on the lower floor of water use. Green and under construction are reserved for underground parking.

The buildings designed in the project area have a total of 6 floors including the roof play. When the surrounding structures are examined, it is seen that the design in the project area is adapted to the silhouette.

Avrupa Office Ataşehir

AVRUPA OFFICE ATASEHIR

Office

Project Location

Istanbul, Turkey

Project Year

2018

Client

Artas Construction

Total Construction Area

46.340 m2

Project Category‬

Office

Project Status

Under Construction

The tower design strategy presents an active and dynamic work space, by considering public green areas as a design feature in upper level of the building. In the project, the plan is designed like a heart-shape for giving the office building a panoramic facade.

The most important social feature for office buildings is the happiness of the employees, who works for long hours and make the office their second home. For this reason, large terraces are created in the building. Bio-Cafe and commercial area are designed not just for the employees but also for the public. With that decision, project invites people, removes the borders to become a Landmark of the region.