Ataşehir Urban Transformation

Urban Transformation

Project Location

Istanbul, Turkey

Project Year

2020

Client

Emlak Konut REIC

Total Construction Area

17.991,00 m2

Project Category

Urban Transformation

Project Status

Concept

By replacing the green public park area specified in the zoning plan, we achieved three important advantages in the project. Thanks to moving the public area to the north of the project area, we placed the blocks in the southern part, where the height increased, and sat on the topography, revealing 3 layers of bases. The settlement to the south also allowed us to turn our backs to the tall buildings from the back of the plot. In this way, we directed the blocks to a more open area without a tall building in front of them and we provided a view to the blocks.